ایجاد یک واحد تولیدی در کشور
تاسیس و راه اندازی واحد تولیدی زودبازده و خط تولید کوچک با توجه به اینکه امروزه تولید و کسب و کارهای کوچک از اهمیت بالایی برخوردار است. و در کشور ما نیز چند سالی است که بحث کسب و کارهای کوچک رونق گرفته. واحدهای تولیدی کوچک نجات‌دهنده اقتصاد کشور هستند.

 

فرآیند راه اندازی یک واحد تولیدی در کشور
مرحله اول: اخذ جواز تأسیس

براي تاسيس يک واحد توليدي يا صنعتي يا اقتصادي با خط تولید کوچک که مي تواند در حوزه هاي مختلف از قبيل کشاورزي، دامپروري، دامداري، طيور، کالاهاي صنعتي و نيمه صنعتي، توليد نرم افزار، کالاهاي پزشکي و تجهيزات پزشکي و آزمايشگاهي و … ابتدا مي بايست از مرجع ذيصلاح مربوطه اقدام به ثبت درخواست صدور مجوز کرد.
جواز تاسيس از تاريخ صدور به مدت 6 ماه دارای اعتبار می  باشد و تمديد آن منوط به انجام اقدامات اجرايي اعم از خريد زمين و شروع عمليات ساختمان سازي، تأمین آب و برق و ارائه گزارش پيشرفت فيزيكي كار، هر دو ماه يكبار به سازمان مي باشد.

 

مرحله دوم: اخذ پروانه بهره برداری

همه واحدهاي صنعتي كه به نصب ماشين آلات و خط توليد، تامين نيروي انساني مورد نياز و توليد آزمايشي اقدام نموده اند اعم از دارندگان جواز تاسيس يا اعلاميه تاسيس، با پیروی از قوانین، قادرند اين پروانه را اخذ نمايند. توليد آزمايشي نیز به مفهوم نصب و راه اندازي ماشين آلات و تجهيزات مربوطه با توليد محصول و هم توليد محصول در يك دوره معین به شکل انبوه می باشد. تشخيص انجام توليد آزمايشي نیز بر عهده سازمان صنايع و معادن استان مي باشد.درمورد واحدهايي كه داراي چند خط توليد جداگانه هستند در صورتي كه تنها يك يا چند خط از كل خطوط توليد آماده بهره برداري باشد صدور پروانه بهره برداري براي آن خطوط بلامانع است.بر اساس اطلاعات مندرج در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت متناسب با نوع فعالیت تولیدی صنعتی یا معدنی شامل غذایی، آرایشی، بهداشتی، کشاورزی، دامپروری و… حداقل 10 روز و حداکثر 1 سال زمان برای صدور پروانه بهره برداری نیاز است.

 

آموزش ایجاد یک خط تولیدی کوچک

راه اندازی یک خط تولیدی کوچک نیاز به هزینه بالا ندارد و گاهی با دو، سه دستگاه بسته بندی میتوان یک خط تولیدی راه اندازی نمود.
جهت گرفتن وام از بانک های عامل، نیاز به یک طرح توجیهی خوب و مناسب دارید که گویا و جامع باشد. خرید ماشین آلات هم امروزه بسیار آسان شده و با یک سرچ در اینترنت میتوانید از انواع ماشین آلاتی که در بازار هست اطلاع پیدا نمایید و قیمت و توان تولیدی هر دستگاه را بررسی نموده و سپس اقدام به خرید و نصب دستگاه نمایید . اگر هم قصد تولید یک محصول خاص و جدید دارید میتوانید به شرکت هایی که در این زمینه فعال هستند سفارش ساخت بدهید.

 

خرید دستگاه های مورد نیاز

مولفه هایی که در رابطه با خرید یک دستگاه صنعتی باید لحاظ شود علاوه بر قیمت، میزان تولید روزانه، دقت تولید محصول، به روز بودن و استفاده از تکنولوژی روز، ظرفیت و توان تولیدی، نوع برق مصرفی، میزان برق مصرفی، اتوماتیک بودن یا نیمه اتوماتیک بودن بسته به کارآیی و هزینه های که می خواهید در این زمینه صرف نمایید دارد. پیشنهاد ما این است که ترجیحا از شرکت های تولیدی داخلی خرید نمایید چرا که چند سالی است کشور ما در زمینه ساخت خط تولید و ماشین آلات صنعتی به پیشرفت خوبی دست یافته است و با هزینه پایین تر نسبت به مشابه خارجی میتوانید دستگاهی با کیفیت خرید نمایید. نصب و راه اندازی دستگاه توسط متخصصین شرکت ماشین سازی انجام میگیرد . پس از انجام مراحل فوق شما یک بنگاه تولیدی راه اندازی نموده اید. توجه داشته باشید که حضور در بازار صبر و تلاش و پشتکار زیادی نیاز دارد.

 

تولید صنعتی و انبوه محصول

پس از طی مراحل فوق و انجام تولید آزمایشی نوبت به تولید صنعتی و انبوه محصول میرسد.
بعد از آنکه بازارهای هدف شناخته شد و برند سازی انجام گرفت و فروش محصول یک روند شناخته شده و ثابتی به خود گرفت نوبت به مرحله پایانی کار یعنی تولید انبوه و واقعی محصول میرسد.

 

بازاریابی پیش از تولید یا تولید پیش از بازاریابی

یکی از دغدغه‌ها و ابهامات جدی اغلب افراد کارآفرین همین پرسش است: ابتدا باید تولید محصول کرد و بعد بازاریابی یا اینکه بازاریابی پیش از اقدام به تولید است؟
به نظر می‌رسد پاسخ به این سوال در درون آن پنهان است. فرض کنید بتوانید تمام موانع تولید را پشت سر بگذارید، منابع مالی و فیزیکی را تامین کنید، طراحی‌های مورد نظر خود را انجام دهید و ایده خود را به محصول تبدیل کنید و انباری پر از محصول در اختیار داشته باشید. اما چه ضمانتی وجود دارد که بتوانید این محصول را به صورت مناسب وارد بازار کنید و با استقبال مورد انتظار شما مواجه شود. بی‌تردید بازاریابی باید پیش از اقدام به تولید صورت بگیرد.
اما اقدامات عملی پیشنهادی زیر می‌تواند به شما کمک کند تا گام‌های خود را برای کسب موفقیت با اطمینان هر چه بیشتر بردارید:

  • برنامه‌ای جامع برای بازاریابی و تبلیغات داشته باشید.
  • از مشتریان بالقوه بخواهید «نمونه محصول» را آزمایش کنند.
  • در ارائه «نمونه محصول» توجه خود را به مشتریان جامعه هدف معطوف کنید.
  • کانال‌های بازاریابی خود را انتخاب کنید.
  • از بازخوردهای مشتریان در حین ارائه «نمونه محصول» استفاده کنید.

 

ثبت مالکیت محصول جدید

پس از نهایی شدن محصول جدید، مالکیت معنوی آن را به ثبت برسانید.
چنانچه طرح یا ایده شما متمایز باشد، این تهدید وجود دارد که به سرعت مورد کپی برداری واقع شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود پس از رفع نقایص و نهایی شدن محصول مالکیت معنوی آن را به نام خود به ثبت برسانید. به خاطر داشته باشید بازاریابی فرآیند حیاتی است که قبل از طراحی و تولید محصول جدید باید آن را فعال کنید. بازاریابی در کسب‌وکار شباهت زیادی به دو استقامت دارد که برای موفقیت در آن باید برای آن استعداد ذاتی و آمادگی کامل داشته باشید.

 

ایجاد اشتغال و رشد تولید ناخالص داخلی

ايجاد و تسهيل در راه اندازی واحدهای تولیدی از جمله شاخص‌های تعیین‌کننده وضعیت اقتصادی هر کشور است که با استناد به آن می‌توان به بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط اقتصادی هر کشور پرداخت. فرآیند راه اندازی تولید و کسب و کار در کشورها هرچه شفاف تر و سهل تر باشد منجر به افزایش سلامت اقتصادی کشورها و اتخاذ سیاست های مطلوب شده و روند بهبودی شاخص های کسب وکار و اقتصادی را در پی خواهد داشت.

در نتیجه، تاثیر تسهيل فرآیند تولید، بر افزایش جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، ایجاد اشتغال و همچنین، رشد تولید ناخالص داخلی مشهود است. با این وجود، به ‌نظر می‌رسد هنوز بسترهای مناسب برای شکل گیری تولید بدون دغدغه و مانع در کشور چندان فراهم نبوده و برای رسیدن به جایگاه واقعی اقتصاد ایران در زمینه شاخص تسهيل صدور مجوز کسب و کار، فراهم کردن برخی زیرساخت‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

آنچه مسلم است اصلاح ساختار صدور مجوزهاي کسب و کار و بهبود شاخص های تسهيل و روان سازي و مقررات زدايي کشور در ابعاد داخلي و خارجي نه تنها گامی مثبت و اساسی در جهت تقویت جنبه مشارکت بخش خصوصی در عرصه اقتصاد و ارتقاء سطح اشتغال و تولید در کشور محسوب می شود، بلکه به نظر مي رسد الزام دستگاهها و بخش هاي دولتي و غيردولتي رفع موانع و حذف عوامل مخل در صدور مجوزهاي تولید ضروري بوده و در اين خصوص دولت مي بايست با مشارکت دستگاه هاي صادر کننده مجوز تعامل بيشتري داشته و نسبت به حذف و کاهش مديريت و تصدي گري اموري که مي تواند زمينه تسهيل و روان سازي تولید و کسب وکار شود، بيش از پيش همت گمارد.

 

 

 

منبع تهیه مطلب : سایتwww.sepinud.org  

با تشکر از مدیریت محترم سایت سپینود شرق برای مطالب مفید و سازنده

 

 

کلمات کلیدی :

راه اندازی واحد تولیدی -راه اندازی واحد صنعتی -راه اندازی خط تولید-راه اندازی کارخانه تولید-راه اندازی تولید-احداث کارخانه