ظروف یکبار مصرف از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند که اگر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این ظروف از آگاهی لازم در مورد آنها برخوردار باشند، استفاده از آنها برای مصارف خاص مانعی ندارد،
زیرا استفاده نادرست از این ظروف می تواند باعث آزاد شدن مواد آلی و ترکیبات شیمیایی موجود در ظروف به داخل مواد غذایی شود که این مسأله می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد.
به همین دلیل ظروف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غذایی سرد، گرم و مرطوب مناسب بوده ولی نباید برای مواد غذایی داغ استفاده شود. مثلاً استفاده از این ظروف برای پیتزایی که در دمای 140 درجه سانتیگراد طبخ می شود، توصیه نمی شود. ظروف یکبار مصرف از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند:
پلی اتیلن با دانسیته بالا (HDPE)
پلی پروپیلن
پلی استایرن
هر کدام از این مواد اولیه خصوصیات ویژه ای در محصول ایجاد می کنند. برای نمونه جهت بسته بندی و نگهداری روغن ، سرکه و محصولات لبنی همچون شیر، دوغ و ماست، همچنین مواد غذایی گرم و مرطوب از ظروف پلی اتیلن سفیدرنگ استفاده شده و ظروف پلی پروپلین سفیدرنگ نیز برای بسته بندی محصولات لبنی همانند ماست، خامه و پنیر و مواد غذایی گرم و مرطوب مناسب می باشد.
پلی اتیلن و پلی پروپیلن بصورت صفحه اکسترود شده و در دسترس هستند اما شکل دهی (قالبگیری) آنها مشکل است. زیرا گرمای ویژه بالا در آنها (که منجر به کاهش سرعت گرم کردن می شود) همراه با سرعت انتقال حرارت پایین شان، باعث می شود در قالبگیری با مشکل مواجه شویم.
اشکال دیگر این پلیمرها به دلیل قابلیت کریستالی شدن آنها می باشد. دمایی که پلی پروپیلن وپلی اتیلن در آن دما شکل پذیر می شوند خیلی پایین تر از نقطه نرمی آنها نمی باشد و به همین دلیل صفحات آنها سست شده و در قالبگیری مشکل ایجاد خواهد شد. در ضمن پلی پروپیلن به دلیل خاصیت کریستالی در طول فرآیند تولید ظروف ، شفافیت خود را نیز از دست می دهد.
به دلیل شکنندگی HDPE و pp تقریباً تمامی تولیدکنندگان از ps استفاده می کنند و دو ماده دیگر کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل نفوذ پذیری پایین EPS از این ماده معمولا در تولید لیوان و ظروف نگهداری مایعات استفاده شده و برای تولید سایر ظروف از GPPS استفاده می شود.
در حال حاضر تعداد واحدهای تولیدکننده ظروف اسفنجی در مقایسه با ظروف ساده بسیار کمتر می باشد. از طرفی ظروف اسفنجی ویژگیهای برتری در مقایسه با ظروف ساده دارا می باشند، به عنوان مثال شکنندگی کمتری داشته و مواد غذایی را مدت طولانی تری گرم نگه می دارند.
مواد اولیه محصول این طرح پلی استایرن معمولی (GPPS) می باشد. با توجه به وضعیت بازار و سفارش مشتری محصولات با گریدهای مختلف تولید می شوند. همچنین مازاد ورقهای تولید شده در این واحد جهت تولید این ظروف به سایر کارخانجات فروخته خواهد شد. کد آیسیک ظروف یکبار مصرف اسفنجی 25201285 می باشد.
یکی دیگر از محصولات مورد نظر در این طرح تولید انواع ظروف آلومینیومی می باشد که مصرف این ظروف نسبت به ظروف پلیمری بسیار کمتر است. اغلب از ظروف آلومینیومی برای بسته بندی مواد غذایی و غذاهای آماده مورد استفاده قرار می گیرد. کد ایسیک ظروف یکبار مصرف آلومینیومی طبق گزارشات وزارت صنایع و معادن 28991261 می باشد. ادامه ...