خط تولید در و پنجره upvc -خط تولید پروفیل درب و پنجره UPVC

 

طرح توجیهی تولید در و پنجره دوجداره ، طرح توجیهی تولید پروفیل UPVC

 

 تولید در و پنجره دوجداره (پروفیل UPVC)
توليد پروفیل های UPVC يكی از طرح های ملی تلقی می گردد. بحث استفاده از اين صنعت در ايران، قبل از انقلاب نيز مطرح بوده است و گام های كوچكی نيز در اين زمينه برداشته شده بود ولی متاسفانه به عنوان يک صنعت نو و مدرن به آن نگريسته نشده و فقط به صورت پراكنده در بعضی نقاط مورد استفاده قرار گرفته است.

برای استفاده صحيح از انرژی و جلوگيری از هدر رفتن بی حد و مرز آن و در جهت بهينه سازی مصرف سوخت در ساختمانها بايد استفاده از اين صنعت به صورت همگانی در بين آحاد مردم فرهنگ سازی شود.

خوشبختانه در چند سال اخير سازمان بهينه سازی مصرف سوخت كشور و ديگر مسئولين توجه خود را به اين نوع صنايع معطوف داشته و توصيه می كنند كه صنايع اين چنينی در كشور توسعه پيدا كند خوشبختانه آشنایی و استفاده مردم از اين نوع محصولات نيز روز به روز در حال گسترش می باشد.

چندين دهه است كه تكنولوژی تولید در و پنجره دوجداره در كشورهای بزرگ دنيا متداول گشته و محصولات فوق به دليل امتيازات خاص و منحصر بفرد خود توانسته اند به سرعت در ساير كشورها نيز مطرح گشته و جهانگير شوند.

 

پروفيل UPVC
UPVC ماده اوليه ساخت پروفيل در و پنجره های PVC می باشد. اين ماده يک نوع ترموپلاست مدرن متشكل از مشتقات اصلی نفت خام و نمکهای معدني است. در خط توليد پروفیل UPVC با افزودن مواد مختلفی چون ضربه گير (Impact Modifier)،

مواد ضد احتراق (Heat Stabilizers)، پر كننده ها (Fillers)، كمک كننده ها (Processing Aids)، روان كننده های داخلی (Internal & External Lubricants)، و رنگهای صنعتی (Pigment)، به دو ماده اصلی فوق، ترموپلاست UPVC بدست می آيد،

كه تركيب جديدی از ماده اوليه PVC بوده ولی به علت خواص فيزيكی متفاوت اين ماده جديد، اصطلاحاً به آن يک ماده غير پلاستيک اطلاق می شود. پروفیل UPVC يكی از مطمئن ترين و پر مصرف ترين مواد اوليه در ساخت در و پنجره دوجداره ساختمانی بوده و مشخصه اصلی آن زيبايی و استحكام می باشد.

سبک وزنی، خمش پذيری، عايق بودن در مقابل حرارت و الكتريسيته، مقاومت در برابر مواد شيميایی و بيولوژيک، قابليت تبديل به سطوح صيقلی، قابليت تلفيق با مواد افزودنی مختلف و بالاخره انعطاف پذيری در كاربردهای متعدد، پليمر مزبور را به مناسب ترين جايگزين برای آلياژهای فلزی و غير فلزی در صنعت در و پنجره سازی تبديل نموده است. پروفيل UPVC قابليت عرضه در رنگهای مختلف را دارا می باشد.

 

تصویر پروفيل UPVC
 

نام و کد محصول
پروفیل UPVC طبق كدبندی ISIC جزء محصولات لاستيک و پلاستيک و در اين دسته بندی جزء محصولات پلاستيكی محسوب می شود. بر اين اساس كد كامل ISIC پروفيل UPVC با شماره ٢٥٢٠١١٨٧ مشخص شده است.

لازم به ذكر است كه علاوه بر كد ذكر شده برخی واحدهای توليدی در اين زمينه با كد ٢٥٢٠١٢١٧ كه مربوط به پروفيل PVC می باشد فعاليت دارند.

 

موارد مصرف پروفیل UPVC و تولید در و پنجره دوجداره از آن

سالها است كه پروفیل UPVC به عنوان محصولی پرطرفدار برای كاربردهای ساختمانی در دنيا مطرح می باشد. ويژگيهای خاص اين ماده از جمله عايق بودن در برابر گرما و سرما، صدا، عدم پوسيدگی، پايداری و استحكام در كنار ارزانی و امكان توليد در تيراژ بالا،

انعطاف پذيری در طراحی، عدم نياز به تعميرات بعدی و مقاومت در برابر آتش از جمله ويژگيهای خاص U.P.V.C است كه باعث توسعه استفاده از اين ماده شده است و به جزئی اساسی در صنعت ساختمان تبديل شده است.

از نظر مصرف انرژی مطالعات نشان می دهد كه پائين ترين ميزان مربوط به چوب و بالاترين مربوط به آلومينيوم و آهن است. از نظر آلودگی هوا چوب و U.P.V.C مناسبترين و آلومينيوم و آهن نامناسب ترين انتخاب است. در مورد صنايع پائين دستی پروفيل می توان صنايع مختلف از جمله موارد زير را نام برد:

  1. صنايع تولید در و پنجره دوجداره
  2. شركتهای تبليغاتی و توليد كننده تابلوهای تبليغاتی
  3. صنايع ساخت ميز، پارتيشن و تجهيزات اداری
  4. صنايع توليد تجهيزات ساختمانی شامل سقف كاذب، ديوارهای پيش ساخته و …
  5. صنايع توليد كابينت، كمد و …

بطور كلی پروفیل UPVC دارای مصارف خانگی، اداری و صنعتی است و دارای طيف وسيعی از مصرف كنندگان می باشد كه از مزايای طرح محسوب می شود.

 

بررسی کالای جایگزین و اثرات آن بر مصرف محصول

ورق های پی وی سی محصولات جديدی هستند كه به تازگی وارد بازار مصرف، بخصوص بازار ايران شده اند. برای اين محصولات با زمينة كاربرد وسيعی كه دارند در هر زمينة مصرف می توان جايگزينی انتخاب كرد.

اما نكتة مهمی كه در اينجا وجود دارد اين است كه انواع ورق های پی وی سی با خواص منحصر بفردی كه دارند در سالهای اخير تمامی رقبا را پشت سر گذاشته اند و به جرات می توان گفت كه ورق های پی وی سی خود محصول جايگزين بسياری از محصولات ديگر هستند.

با اين حال مهمترين محصولاتی كه در صنايع مختلف از جمله ساختمان، وسايل و تجهيزات خانگی نظير كابينت و قفسه ها، سايبان ها و آلاچيق قابليت كاربرد بجای ورق های پی وی سی را دارند، چوب، آهن و آلومينيوم هستند.

عمر طولانی، وزن پايين، زيبايی ظاهری، قابليت شستشو، نصب راحت، مقاومت در برابر شرايط جوی، عدم رشد حشرات موزی و عدم خوردگی و پوسيدگی محصولات ساخته شده از پی وی سی مهمترين ويژگی های بارزی هستند كه بطور يقين در سالهای آتی چوب، آهن و آلومينيوم را از صحنة رقابت خارج خواهند ساخت.

 

جدول مقایسه خواص پروفیل UPVC با چوب و فلزات
ویژگی فلز چوب U.P.V.C
استحكام خوب خوب خوب، مقاوم در برابر ضربه های سخت
ضريب U بيشتر ٠,٨ ٠,٥٥ 5 تا ٠,٣
خطر حشرات خیر  بله خير
فرسودگی در محيط بله بله خير
نمای ظاهری نهايی غير قابل تغيير غير قابل تغيير قابل تغيير
نظافت، تعمير و نگهداری رنگ آميزی رنگ آميزی با استفاده از آب و صابون

 

اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز

تصویر پنجره دوجداره

 

پروفيل UPVC بخاطر سبكی، استقامت و دوام بالا، شكل ظاهری و قيمت آن باعث شده است كه در زمينه فعاليتهای عمرانی به عنوان يک كالای مناسب در ساختمانها استفاده شود.

صنايع ساختمانی با رشد فزاينده ای در حال توسعه می باشد و كشور ما نيز در اين بخش شاهد پيشرفت های زيادی در طی چند سال اخير بوده است. همانطور كه در بخش كالای جايگزين اين محصول اشاره شد، دنيا به سمت جايگزينی مواد سنتزی به جای مواد طبيعی می باشد.

استفاده از انواع پليمرها در زندگی روزمره نشان دهنده اين مطلب است. پروفيل UPVC بعلت مزايايی كه نسبت به چوب و فلزات دارد در چند سال اخير مورد توجه صنايع توليدكننده قرار گرفته است و با وجود واردات مواد اوليه آن، تمايل به توليد آن وجود داشته است.

اين امر بيانگر استقبال مردم از اين محصول و جايگزينی آن بجای كالاهای مشابه است. از طرف ديگر در كشورهای توسعه يافته، اين محصول ساليان سال به عنوان محصول شماره يک در مباحث ساختمانی (تولید در و پنجره دوجداره) مورد استفاده قرار می گيرد.

بر اساس آمار منتشره از طرف صنايع ملی پتروشيمی، تبديل مواد بالا دستی پتروشيمی به صنايع مصرفی بيشترين ارزش افزوده را خواهد داشت و به همين علت است كه اغلب كشورهای توسعه يافته اغلب مواد بالا دستی را وارد و محصولات مصرفی (پايين دستی) را به كشورهای مصرف كننده كه اغلب كشورهای صادر كننده مواد بالا دستی می باشند صادر می كنند. چنانچه اين صنايع در كشور فعال باشند، می توان حداقل شاهد موارد زير بود :

  1. جلوگيری از خروج ارز به خاطر واردات
  2. ايجاد ارزش افزوده پروفیل UPVC
  3. امكان صادرات محصول و ورود ارز به كشور
  4. امكان استفاده از چوب و فلزات در ساير صنايع
  5. كمک به محيط زيست و جلوگيری از قطع بی رويه درختان جنگلی كشور

 

شرایط صادرات پروفیل UPVC

پروفیل UPVC دارای كد تعرفه مجزايی نمی باشد تا قوانين صادرات و واردات آن مشخص باشد. با توجه به محصولات مشابه اين محصول، سود گمركی برای اين محصول ٤ درصد می باشد.

با مذاكرات انجام شده با توليد كنندگان داخلی، اغلب بازارهای داخلی را پوشش می دهند و در اين زمينه با توجه به محصولات تركيه، نفوذ در بازارهای هدف صادراتی به آسانی امكان پذير نيست.

در حال حاضر توليد كشور تقريبا با نياز كشور همسان می باشد ولی با راه اندازی واحدهای جديد تولید پروفیل UPVC و استفاده از تكنولوژيهای برتر و حمايتهای دولتی، امكان دسترسی به بازارهای منطقه امری دور از ذهن نخواهد بود.

 

مصرف فعلی و پتانسیل مصرف آتی

مصرف عمده پروفيل های UPVC در ساخت انواع درب و پنجره های ساختمانی می باشد. به علت ويژگيهای منحصر به فرد اين محصول رشد مصرف آن در طی چند سال اخير بيانگر استقبال مصرف كنندگان از اين محصول بوده است.

 

 

 

منبع تهیه مطلب : سایت  www.ttojihi.com

با تشکر از مدیریت محترم سایت توجیهی برای مطالب مفید و سازنده

 

 

کلمات کلیدی :

خط تولید در و پنجره upvc -خط تولید پروفیل درب و پنجره UPVC-خط تولید پروفیل یو پی وی سی-خط تولید پروفیل upvc