خط توليد لوله هاي پلي اتيلن سايز بزرگ| خط توليد لوله  پلي اتيلن HDPE|خط توليد لوله پلي اتيلن PE|خط توليد لوله کاروگيت|خط توليد محصولات پلي اتيلن|خط توليد لوله تک جداره|خط توليد لوله هاي فاضلابي|خط  توليدي لوله تک جد اره و کاروگيت | لوله هاي پلي اتيلن سايز بزرگ|خط توليد  لوله پلي اتيلن PE

محاسبه استاتيکي لوله هاي پلي اتيلن PE

لوله هاي پلي اتيلن سايز بزرگ معمولا در اروپا و آلمان توليد مي شود. براي به کارگيري آنها در هر پروژه نياز به محاسبات استاتيکي جداگانه داريم .اينگونه محاسبات در اروپا معمولا بر مبنا و اساس استاندارد آلماني ATVA127A مي باشد و نتيجه به دست آمده از اين گونه محاسبات هميشه به عنوان يک ضريب ايمني در جهت به کارگيري لوله ها در شرايط بحراني مورد استفاده قرار مي گيرد . ولي متاسفانه گروهي از توليدکنندگان سعي در گمراه کردن مشتريان با استفاده از کلاسهاي مقاومتي به جاي محاسبات استاتيکي دارند و در مورد استفاده از اين روش براي گمراه کردن مشتريان خود بسيار خرسند مي باشند. آنها مخصوصا براي رسيدن به اهداف شخصي خود تاکيد بر استفاده از کلاسهاي SN4 و SN8 دارند . ما در اينجا با ارائه يک سري مدارک بر آنيم که واقعيت را براي شما مشخص و معين بکنيم . پس در ادامه بحث در باره استانداردها مي پردازيم.

استانداردها  :

1.1 استاندارد DIN 16961

در صفحه 5 ويرايش اول اين استاندارد که در سال 2010 به چاپ رسيد يک جدول در رابطه با کلاسهاي مقاومتي وجود دارد که بعبارتي اين جدول در جهت ارائه اطلاعاتي چند براي مشتريان بابت درک بهتر از مسئله قدرت و پايداري است .

در جدول شماره يک به طور کاملا روشن و واضح نوشته شده است که مقاومت در لوله هاي پروفيلي از کلاس صفر شروع ميشود که اين کلاس از لحاظ مقاومتي برابر است با مقاومت حلقوي 2 و با کلاس 7 که برابر است با مقاومت حلقوي 125 به پايان مي رسد. پس با يک نگاه دقيق به اين جدول مي توان دريافت که تقريبا توليد تمامي لوله ها با مقاومت مختلف امکان پذير مي باشد. يکي ديگر از مستندات آشکار در زمينه محاسبات استاتيکي که در همين صفحه به آن اشاره شده است به شرح ذيل مي باشد. در پروژه هاي مختلف ما مجاز به استفاده از مقادير هر يک از کلاسها مي باشيم . لذا براي اينکه اشتباهي در اين ميان صورت نپذيرد مي بايست به نوع کلاس از اين بابت که SR24 مي باشد يا SN اشاره کامل شود . بنابراين با توجه به مساله مطرح شده در بالا اگر شرکتهاي توليدي ادعا کنند که لوله هاي پروفيلي توليد آنها بر اساس کلاسها طراحي شده اند باور نکنيد. چرا که دروغي بيش نيست و اين مساله توسط استانداردهاي DIN و EN نقض شده است.

بايد توجه داشته باشيم که SR=4*SN به عنوان مثال اگر لوله اي براي شرايط مقاومت SR=1.5 KN طراحي شده باشد در اصل با شرايط SN:0.375 برابري مي کند . يا مثلاً اگر لوله اي براي شرايط مقاومتي SN=2 طراحي شده باشد با SR8 برابري مي کند .

1.2 استاندارد DIN EN 13476:

اين استاندارد اروپايي اطلاعات کاملا اساسي در مورد ساختار طراحي پرو فيل در صفحات 21-19 جهت اطلاع به افراد مشتاق ارائه مي دهد. لپ مطلب ارائه شده در صفحات مذکور اين است که لوله هاي با مقاومت پائين تر ميتوانند در شرايط نصب مناسب ( شرايطي که به نحوي طبق قوانين و استانداردها باشد ) عملکرد خوبي از خود نشان دهند .

شکل و تصوير شماتيکي که در صفحه 20 اين استاندارد نشان داده شده است تنها بر اساس نظريه و محاسبات تئوريکي نمي باشد بلکه بر اساس تجربيات 25 ساله بازار آلمان در زمينه ساخت و توليد و اندازه گيري دقيق لوله ها به دست آمده است .در صورتي که تراکم خاک اطراف لوله خوب باشد ، لوله هاي با سختي و مقاومت پائين تنها تغيير شکلي در حدود 2 الي 3 درصد در طول دوره 50 سال را مجاز دانسته است . و اين خود به اين معني است که استفاده از لوله هايي با سختي و مقاومت پائين بدون اينکه از لحاظ کيفيتي کاهشي داشته باشد بسيار اقتصادي مي باشد. حال اگر ما يک تراکم متوسط در محيط اطراف لوله خود ايجاد بکنيم اين ميزان تغيير شکل در طي يک دوره 50 ساله به 7 درصد خواهد رسيد که هنوز بسيار نزديک به تلورانس ارائه شده در استاندارد ATVA127 مي باشد.

پس نکته اي که مي بايست با توجه به ميزان تراکم انجام شده در اطراف لوله به آن توجه شود و به عبارتي کاملا تفهيم شود اين است که هر زمان قرار باشد که در سطح بالاي لوله جاگذاري شده در زمين، جاده اي ساخته شود و قرار باشد که بار ترافيکي 60 تن روي آن حرکت داده شود بهتر است که از تراکم نوع C که يک تراکم خوب مي باشد استفاده شود به عبارتي ديگر در اين شرايط بهتر است تراکم 97? در محيط اطراف لوله جدا از اينکه جنس لوله چه مي باشد و يا حتي لوله اي وجود دارد يا نه صورت پذيرد . چرا که اگر خاک در اين منطقه به درستي متراکم نشود مطمئنا تحت تاثير شرايط نشستي در منطقه ايجاد خواهد شد که نتيجه آن خرابي جاده و مشکلات عديده ساختاري خواهد بود. پس با توجه به مطالب ارائه شده در بالا اين بحث که بعضي از توليدکنندگان در خصوص اين مساله که هرچه لوله استفاده شده بهتر باشد شما نياز به تراکم سازي کمتري داريد کاملا نقض مي شود. و اين مساله فقط در شرايطي امکان پذير است که شما هيچگونه بار ترافيکي نداشته باشيد و در يک محيط کاملا بکر باشيد.

ولي باز در همين شرايط اين سوال پيش مي آيد چرا بايد از لوله اي که مقاومت حلقوي بالائي دارد در اين محيط و شرايط استفاده کنيم در حاليکه به علت عدم وجود بار ترافيکي ميتوانيم از لوله هاي سبک تر و مناسب تر استفاده کنيم. اين استاندارد اروپايي اطلاعاتي فراتر از اطلاعات مربوط به محاسبات استاتيکي ارائه مي نمايد. بعنوان نمونه در صفحه 21 اعلام شده است که هر زمان نياز به يک ساختار و طراحي خاص باشد مي بايست به نحو ي به مسائل مطرح شده در اين استاندارد اروپايي رجوع شود .پس هر زمان که شما به يک سازه مهندسي مانند پل – ساختمان و يا جاده دست ميزنيد و در آن پروژه مهندسي از لوله هاي پلي اتيلن استفاده مي کنيد مي بايست وضعيت و ساختار لوله هاي مورد استفاده در آن پروژه ها را همچون ساير مسائل جانبي ديگر پروژه مد نظر قرار دهيد . به عبارتي از لحاظ ساختاري مي بايست لوله ها و شرايط پروژه با هم به نحوي داراي سنخيت باشند نه اينکه فقط تکيه کنيم بر مصرف لوله اي با مقاومت حلقوي بالا چرا که اين مساله نياز به موارد ديگر داشته و سطح مسئوليت مهندسي پروژه را در قبال کل پروژه کم نخواهد کرد.

 

3.1- استاندارد EN1295-1

اين استاندارد اشاره بر انواع روشهاي محاسبات استاتيکي که به نحوي در اروپا مورد استفاده مي باشد دارد. در بخش B1.6 استاندارد آلمان، ATVA 127 اشاره مستقيم به محاسبات استاتيکي در خصوص لوله هاي فاضلاب دارد. مي بايست به اين موضوع توجه کنيم که استانداردهاي اروپائي تنها براي استفاده در اروپا مي باشند و اين در حاليست که استاندارد ATVA 127 با اينکه يک استاندارد آلماني است به علت ارتباط تنگاتنگ با انواع استانداردهاي اروپايي مي بايست در همه جا مورد استفاده قرار بگيرد و همگي توليد کنندگان و فعالان اين صنعت ملزم به رعايت مفاد آن مي باشند. پس اين خود يک دليل مناسب براي اين مساله مي باشد که چرا محاسبات استاتيکي اصل و پايه محاسبات سازه هاي مهندسي در اروپا مي باشد.مقد ار و عدد مقاومت حلقوي نمي تواند دليل اصلي پايداري يک لوله در يک شرايط باشد بلکه اين مقدار و عدد تنها يک ضريب اطمينان در برابر مسائلي همچون تنش – تغيير شکل و پايداري مي باشد .

2- تست لوله

تست مقاومت حلقوي يک آزمايش کيفي براي انواع لوله هاي پلاستيکي مي باشد. پس توليد کننده در طي اين آزمايش به مصرف کننده ثابت مي کند که محصول ارائه شده از لحاظ پروفيل و لوله يک محصول کاملا مطمئن مي باشد و بايد توجه داشته باشيم که اين آزمايش در جهت محاسبات استاتيکي و يا حتي شرايط کار گزاري لوله در زير زمين هيچ گونه اطميناني نمي دهد. پس با توجه به مساله بالا تلفيق يک آزمايش ساده لوله با يک محاسبه استاتيک در مورد لوله کاملا يک امر غير منطقي بوده و هيچ گونه ضمانتي در جهت بهتر بودن شرايط پروژه نخواهد داشت هر چند که امروزه متاسفانه بسياري از توليدکنندگان در جهت تلفيق اين دو مساله با هم تبليغاتي مي کنند.

کلاسهاي استاتيکي مربوط به لوله ها در گذشته توسط سازندگان براي لوله هايي با سايز پايين و آن هم استفاده در منازل ابداع شد نه براي شرايط خارجي. پس هميشه بايد در ذهن داشته باشيم که کلاس هاي مقاومت حلقوي از طرف توليد کنندگان در جهت حل مشکل و راحتي کار خودشان ارائه شده نه براي حل مشکل مصرف کنند گان که يک مهندس مي بايست هميشه به اين نکته توجه داشته باشد.

Over –engineering-3 :

در مطالب قبلي به نوعي در رابطه با مساله over engineering اشاره شد و مثال هايي در زمينه هاي مختلف جهت بيان آن وتفهيم آن ارائه شد.حال در اين قسمت مي خواهيم مطالبي بس مهم در اين باره بابت لوله بيان کنيم .

يکي از مزاياي اصلي يک لوله پلاستيکي، انعطاف پذيري آن مي باشد. و اين بدان معني است که يک لوله پلاستيکي تحت شرايط بار هاي سنگين بطور کاملا کنترل شده دچار يک سري تغييرات شکلي مي شود ولي بعد از بر طرف شدن فشار دو باره به حالت اول بر گشته و آماده دريافت فشار هاي بعدي مي شود. حال اگر ما براي انتخاب لوله از کلاس هاي مقاومتي مانند SN4 و يا حتي SN8 استفاده کنيم تنها چيزي که بدست خواهيم آورد مقاومت بيشتر است ولي در مقابل مساله خيلي مهمي را از دست خواهيم داد و آن انعطاف پذيري لوله مي باشد.

 

تاريخچه کلاس بندي

هرچند باوکو در سال 1956خط توليد لوله هاي دو جداره در اقطار بزرگ را شروع کرد ولي بازار در آن زمان تنها در حد توليد لوله هايي با اقطار کوچک تا سقف 90mm بود . فرايند توليد در آن زمان به شکلي بود که اين توانائي و قدرت را به توليد کنندگان نمي داد که ضخامت جداره هاي لوله هاي توليدي را تغيير دهند . و تنها مزيت اين گونه خط هاي توليدي سرعت بالاي آنها بود . که امروزه نيز از اين نوع خطوط توليدي که به نحوي شکل قالب دارند و مواد از يک طرف وارد و از طرف ديگر به شکل لوله بيرون مي آيند استفاده فراوان مي شود .بعد از گذشت مدت طولاني از اين زمان بسياري از توليد کنندگان به فکر صرفه جوئي در مصرف مواد اوليه افتادند و به اين نتيجه رسيدند که بجاي توليد لوله هاي تک جد اره رو به توليد لوله هايي با بدنه ساختار بندي شده و پروفيلي روي آورند که از اين طريق نه تنها در مصرف مواد اوليه صرفه جوئي شود بلکه به يک مقاومت بالا در لوله هاي خود با بدنه نازک دست پيدا کنند . دوباره بايد خاطرنشان شد که باوکو اين سيستم توليد را در سال 1956 شروع کرد و اين در حالي بود که بقيه دنيا در سال 1975 حدود 20 سال بعد با بکارگيري توليد لوله هاي کاروگيت که به نسبت از لحاظ کيفيتي از لوله هاي باوکو پائين تر بودند دست پيدا کردند که در اين زمان نيز به علت ساختار فرايند توليد امکان توليد لوله با سايز بالاتر از 600 ميلي متر امکان پذير نبود .که اين خود يک نقص بسيار بزرگ براي اين گونه خطوط توليدي محسوب مي شود و منجر به هدر رفتن زمان و پول مي شود لذا به همين دليل تمام توليد کنندگاني که از سيستم توليد لوله هاي تک جداره و کاروگيت استفاده مي کردند بيشتر تمايل به توليد لوله هاي تيپ داشتند .

مهندسين باوکو با ارائه اين تکنولوژي سعي کردند هر آنچه بازار نياز دارد را براي آن تهيه و ارائه دهند و اين خود يک فلسفه جديد که کاملاً مغاير با ايده ها و روشهاي توليدي ديگر مي باشد ، بود .

همين فلسفه هنوز که هنوز است اثرات بسياري بر روي مسائلي همچون کلاسهاي مختلف فشار ، کلاسهاي مختلف سختي و محاسبات استاتيکي مختلف دارد . بنابراين هميشه به خاطر داشته باشيم که استاندارد سازي لوله با اقطار کوچک در کلاسهاي مختلف بر گرفته از بازار نبوده بلکه از طرف توليد کنندگان به بازار ، در جهت حفظ سادگي و کنترل هزينه ها بوده است . امروزه همچنان همان مسائل گذشته مطرح مي باشد ، بطوريکه مثل قبل سيستم هاي توليدي لوله هاي تک جد اره و کاروگيت تمايل به ارائه محصولات تيپ و کاملاً مشخص و معين شده به بازار را دارند . و اين خود بر خلاف نظر و عقيده مهندسين شرکت توليدي باوکو که در اين صنعت پيشتاز است مي باشد .

مصرف مواد اوليه در توليد لوله با اقطار کوچک به اندازه هزينه توليد از اهميت بالايي برخوردار نمي باشد و اين در حالي است که در مورد توليد لوله در اقطار بزرگ بر عکس اين مساله صدق مي کند به عبارتي در توليد لوله در اقطار بزرگ مصرف مواد اوليه اهميت بالاتري را نسبت به هزينه هاي توليدي داراست . شما اگر مقداري به استانداردهاي مربوط به لوله هاي ساختار بندي شده در سايز هاي بالا دقت کنيد متوجه خواهيد شد که اين تفاوت چقدر داراي اهميت مي باشد بعنوان مثال استانداردهاي اروپايي EN13476-2 و 13476-3 هر دو به کلاسهاي مقاومت تا سايز 500 ميلي متر احتياج دارند که اين کلاسها مي بايست يا 4 و يا 8 KN/m² باشند و اين در حالي است که لوله در سايز هاي بالاتر را مي توان با توجه به محاسبات استاتيکي و بدون نياز به رجوع به چنين مسائلي توليد نمود و اين خود يک نکته بسيار مهم و حياتي در توليد لوله ها مي باشد که بطور خلاصه در ذيل جهت اطلاع ارائه شده است . لوله هاي توليدي تا سايز 500mm اکثراً بر اساس کلاسهاي طبقه بندي شده توليد شده و مي شوند. لوله هاي توليدي از سايز 600 تا 3500 ميلي متر هميشه بر اساس محاسبات استاتيکي توليد شده و مي شوند .

2 - طراحي لوله هاي فاضلابي :

1 – 2 ) از طريق خطوط توليد لوله هاي تک جداره :

لوله هاي توليدي از اين روش اصولاً در جهت کنترل فشارهاي داخلي و در سايز هاي کوچک مي باشند . لذا کساني که از اين گونه لوله ها استفاده مي کنند بر اين عقيده هستند که اينگونه لوله ها را مي توان در زمين دفن کرد چرا که عقيده آنها بر اين است که فشار وارده بر اين لوله ها از داخل مي باشند . ولي اين افراد مي بايست به اين نکته نيز توجه داشته باشند که علاوه بر فشار داخلي فشارهاي مختلف ديگري همچون بار ترافيکي ، آب زير زميني و حتي خاک بالا سري لوله وجود دارد که مي توانند عملکرد لوله را تحت تاثير خود قرار دهند . لذا با توجه به مسائل مطرح شده در بالا به عنوان مثال يک لوله با تحمل فشار داخلي 6 بار ممکن است تحت شرايط بار خارجي که لوله باوکو با مقاومت حلقوي 2 مي توانند جوابگو باشند ، از بين برود و دچار تغيير شکل شود .

در ساختار لوله هاي تحت فشار کيفيت مواد اوليه ( رزين ) از اهميت بالائي برخوردار مي باشد و بايد توجه داشته باشيم که ضخامت ديواره اين گونه لوله ها در قياس با لوله هاي پلي اتيلن مدل 63 و 80 و يا 100 متفاوت مي باشد. متاسفانه از آنجائيکه اينگونه رزين ها همگي داراي يک E-modulus هستند ، لذا نمي توان تفاوت و اختلاف قابل ملاحظه اي در قسمت محاسبات مقاومت حلقوي مشاهده کرد .پس نتيجه جا گذاري اينگونه لوله ها در زير زمين بسيار بد خواهد بود ، حال اگر در اين شرايط به استفاده از مواد پلي اتيلن 100 بزنيم و ضخامت لوله را بعلت استفاده از مواد اوليه بهتر کم کنيم ، مقاومت اين نوع لوله براي کنترل فشار داخلي خوب و مناسب مي باشد ولي مقاومت حلقوي آن در جهت کنترل نيروهاي وارده از بيرون ضعيف تر خواهد شد . پس نمي توان با بهتر کردن گريد (grade) مواد اوليه مقاومت حلقوي را بالاتر ببريم .در همين راستا شرکت توليدي باوکو دست به ارائه محصولي بنام پروفيلين زد و پروفيلين همچون ساير محصولات پلي اتيلن داراي ضخامت بدنه کم و دقيقاً همان E- modulus مربوطه مي باشد با اين تفاوت که اين محصول قدرت و توانائي بالائي در جهت کنترل فشارهاي بيروني دارد . لذا با عنايت به مطالب ارائه شده در بالا مي توان به اين نتيجه رسيد که هيچ گونه ارتباطي بين کلاسهاي فشار داخلي و مقاومت و پايداري حلقوي در زمين براي لوله هاي پلي اتيلني وجود ندارد . پس هيچ وقت نبايد از کلاسهاي فشار درجهت توجيه و توصيف پايداري يک لوله که قرار است در زمين دفن بشود استفاده شود .

2 – 2 ) از طريق خطوط توليد لوله هاي کاروگيت :

اينگونه لوله ها بر عکس لوله هاي توليدي از روش قبلي که بر اساس کلاسهاي فشار بودند ، بيشتر بر اساس کلاسهاي مقاومت طراحي و ساخته مي شوند و مدعي اين هستند که عملکرد خيلي بهتري در کنترل فشارهاي خارجي در زمين دارند . و اين در حالي است که هيچ گونه ارتباطي بين مقاومت حلقوي يک لوله و رفتار آن در برابر فشارهاي بيروني در زيرزمين وجود ندارد .

عدد مربوط به مقاومت حلقوي که معمولاً از طرف مشاوران مطرح مي شود از آزمايشات مقاومت حلقوي طبق استانداردهاي Din16961 يا EN13476-2 و EN13476 که تنها و تنها نتيجه يک تست در محيط آزمايشگاهي است ناشي شده که بايد به خاطر داشته باشيم که اين آزمايش اطلاعاتي در خصوص E-modulus پلي اتيلن و همچنين محاسبات سفتي و سختي پروفيل مورد استفاده براي يک دوره آزمايش کوتاه را به ما مي دهد و نمي تواند نتايج حاصله در طول يک دوره 50 ساله و يا حتي 2 ماهه را که قرار است لوله در زيرزمين دفن شود به ما بدهد . ما در آزمايش سختي حلقوي که در محيط آزمايشگاه انجام مي شود تنها مي توانيم يک نيروي 2 بعدي براي مدت کوتاه به لوله مورد نظر وارد کنيم و اين در حالي است که تنها نيروهاي بلند مدت هستند که مي توانند منجر به تغيير حالت و خمش در لوله مورد نظر با استفاده از بعد سوم نيرو شود . در اين جا همچون حالت قبلي مي بايست خاطر نشان شويم که لوله هاي کاروگيت توليدي از اين طريق با کلاس 4 در شرايطي که لوله هاي باوکو با کلاس 2 مي توانند جوابگو باشند ممکن است دچار تغيير حالت و خمش شوند و نتوانند بارهاي وارده را از بيرون کنترل کنند دليل اين امر چيست ؟

دليل اين امر اين است که محاسبات استاتيکي مربوط به يک لوله هيچ وقت به مقاومت حلقوي ختم نمي شود . به عبارتي نتيجه محاسبات استاتيکي ضريب اطمينان براي نيروهاي کششي و خمشي مي باشد .

به عبارتي تمام نيروها و بارهاي وارده در 3 جهت همگي رفتار لوله را در شرايط دفني در زمين تحت تاثير قرار مي دهند . لذا براي محاسبه ميزان ، مقاومت لوله در زمين مي بايست تمامي اين فشارها و بارها را در زواياي مختلف در نظر بگيريم نه اينکه فقط به کلاسهاي سفتي و سختي توجه داشته باشيم .

3 – 2 ) لوله هاي توليدي از طريق خط توليد باوکو :

باوکو نيز همچون ساير شرکت ها در جهت ثابت نمودن کيفيت کالاهاي توليدي خود اقدام به تستهاي مقاومت حلقوي مي کند ولي اين تست تنها يک تست داخلي و در محيط کارخانه براي مشخص کردن Emodulus زرين مورد استفاده در توليد پروفيلهاي خود مي باشد و هيچ گونه کاربردي در جهت تعيين مقاومت لوله در زيرزمين ندارد در عوض براي محاسبه ميزان عمر لوله تحت شرايط موردنظر و همچنين تشخيص پروفيل موردنياز و مناسب از طريق نرم افزاري که بر اساس استاندارد ATVA127 سال 2000 مي باشد استفاده مي کند اين محاسبات استاتيکي براي کليه لوله ها مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد. اصل و پايه اين نرم افزار بر اساس محاسبات استاتيکي مورد استفاده مهندسين در جهت توليد محصولات مهندسي مي باشد . در استفاده از اين نرم افزار ابتدا مي بايست تمام بارهاي وارده بر لوله شناسائي و مشخص شوند و سپس با استفاده از اين اطلاعات اقدام به انجام محاسبات استاتيکي در جهت بدست آوردن ضريب اطمينان و همچنين طول عمر لوله نمود . بطور کلي سه منطقه بحراني بر روي لوله وجود دارد که همگي مي بايست دقيقاً در محاسبات مدنظر گرفته شوند ، 1 – تاج لوله 2 – محور لوله 3 – کف لوله

بعد از 3 ناحيه بحراني بالا بايد به موارد بستر سازي لوله نيز به همان نسبت توجه داشته باشيم که معمولاً و عموماً از اين موارد مي توان به 2 مورد ذيل اشاره نمود :

1 – لوله خالي

2 – لوله پر

3 – کيفيت محاسبات استاتيکي :

3 – 1 ) استاندارد ATVA127 يک صفحه کاري مشخصي براي لوله هاي پروفيلي خارجي و لوله هاي خاص اما مهم دارد که در اصطلاح معروف به کيفيت محاسبات و مدارک ايستايي است. در گذشته محاسبات استاتيکي لوله هاي پروفيلي بر طبق برنامه اي بنام equivalent wall thickness يا همان مقاومت برابر با ضخامت بدنه محاسبه مي شد .با نگاهي به استانداردهاي داخلي مي توانيم به اين مساله دست پيدا کنيم که شرکت باوکو براي هر پروفيلي يک عدد و مقدار خاص در جهت ضخامت بدنه پيدا کرده است . به عنوان مثال ضخامت بدنه پروفيل KR510 طبق مستندات ارائه شده از طرف شرکت باوکو برابر است با20/36 ميلي متر .اين روش در اصل همان روشي است که در گذشته براي محاسبه ميزان مقاومت لوله پروفيل دار فقط مقاومت ضريبهاي ايمني و طول عمر يک لوله تک جداره مورد محاسبه قرار مي گرفت. اگر کمي دقت کنيم مي بينيم که حتي در زمانهاي گذشته نيز هيچ وقت از محاسبات مقاومت حلقوي در جهت تعيين ميزان مقاومت يک لوله استفاده نمي شد . لذا با همه اين بخشها ، مهندسي رفتار لوله در زميني در کشور آلمان به يک نحوي هميشه با مهندسي رفتار محصولات در صنعت ساختمان مرتبط بوده و هست . حال در اين زمان که لوله هاي متعددي با ساختار هاي مختلف وارد بازار شده است مهندسين اين امر دريافته اند که تفاوت بسيار زيادي بين کيفيت انواع اين نوع محصولات وجود دارد که اين خود به دليل ساختارهايي است که در هر يک از اين محصولات استفاده شده است .

اين اختلاف کيفيت در محاسبات استاتيکي و نيز موارد همچون equivalent wall thicknes و يا حتي ساختار واقعي پروفيل نشان داده نشده است و وقتي که لوله هاي متعددي با کيفيت پايين وارد بازار شدند و نتوانستند از پس فشار هاي وارده در شرايط مورد نظر برآيند استاندارد محاسبات استاتيکي در آلمان و اروپا در سال 2000 تغيير کرد. از آن زمان به بعد هميشه يک مدرک جهت اثبات محاسبات وجود دارد که در اين حال جمله اي به شرح ذيل جهت اطلاع ارائه ميگردد:

لوله هاي پروفيلي را نمي توان از طريق مقاومت حلقوي و همچنين محاسبات مربوط به ضخامت جداره مورد قياس قرار داد .

2-3 مدارک اثبات مقاومت پروفيل در استاندارد ATV :

مهندسين و متخصصين طي مطالعات گسترده خود بر روي لوله هاي پلي اتيلن از نوع پروفيلي به اين نتيجه رسيدند که مقاومت لوله و مقاومت پروفيل از درجه اهميت بالايي برخوردار است به نحوي که همين متخصصين در طي يک جمله به شرح ذيل نظر خود را جهت اطلاع ارائه نمودند .که درجه اهميت مقاومت پروفيل از مقاومت خود لوله بالاتر و بيشتر ميباشد .

از جمله اي که در بالا مطرح شد ميتوان به اين مساله دست يافت که اگر لوله تحت شرايط باز نتواند تحول از خود نشان بدهد و شکلش عوض بشود پروفيل بايد همچنان در وضعيت خود باقي بماند. دليل اين مساله اين است که اگر پروفيل شکل خود را حفظ کند آنوقت تغيير شکل لوله بصورت خطي و قابل کنترل خواهد بود ولي اگر پروفيل شکل خود را نتواند حفظ کند تغيير شکل لوله بصورت خطي نيست و غير قابل کنترل خواهد بود .

جهت کنترل اين رفتار در محاسبات استاتيکي مدارک مربوط به پروفيل مورد نظر ميبايست توسط يک سازمان مستقل که براساس آزمايشهاي تجربي بنا شده است کنترل و بررسي شود که اين مساله در باوکو بعنوان اولين شرکت توسط سازمان (LGA‌) صورت گرفته است گواهينامه اخذ شده از سازمان LGA‌ خود بعنوان يک سند در جهت اثبات مقاومت پروفيل مورد استفاده در شرکت باوکو طبق استاندارد ATVA127 ميباشد .

شرکت باوکو تمام شرايط مورد نياز استاندارد ATVA127 را در خصوص کليه پروفيل هاي توليدي خود طبق استاندارد هاي خطي در نظر گرفته و سعي کرده است که هيچ گونه نقصي در اين مورد بر پروفيلهاي توليدي خود از جانب استاندارد ATVA127 وارد نشوند، شرکت باوکو سعي کرده براساس استاندارد شرايط نصب (DIN EN1610) بارهاي بالاسري لوله و همچنين آبهاي زيرزميني که در اين استاندارد بطور کامل مورد بحث قرار گرفته اند ،تمامي لوله ها و پروفيلهاي خود را براي شرايط مختلف مورد آزمايش قرار دهد . نتايج حاصله از اين آزمايشات با در نظر گرفتن حداقل ضريب ايمني طبق استاندارد ATVA127 بسيار موفقيت آميز بوده است.محاسبات و همچنين مدارک مربوط به اين آزمايشات همگي به پيوست گواهينامه موجود مي باشد و باتوجه به اين مدارک شرکت LGA مقاومت و پايداري پروفيل شرکت باوکو را با در نظر گرفتن استاندارد ATVA127 در جهت استفاده براي مواردي همچون سيستم فاضلابي RETERTION TANK در اقطار mm 300 تا mm 3500 گارانتي مي کند.

3-3:مفهوم کيفيت در محاسبات استاتيکي:

هميشه به اين نکته توجه داشته باشيد که مقادير اعلام شده در ذيل براي استفاده در محيط آزمايشگاهي مي باشند نه براي محاسبه و تخمين ايمني و طول عمرتحت شرايط نصب:

1- کلاسهاي فشار

2- کلاسهاي مقاومت حلقوي

پس بايد توجه داشته باشيم که محصولات مهندسي را از طريق محاسبات استاتيکي انتخاب بکنيم نه از راه ديگر

حال اگر اين محصول مهندسي يک لوله پروفيلي باشد بايد علاوه بر محاسبات استاتيکي مسائل و موارد مربوط به مقاومت پروفيل نيز در نظر گرفته شود که اطلاعات اين امر همان طور که قبلا اعلام شد با همکاري سازمان غير وابسته همچون LGA و شرکت توليد کننده قابل اجرا مي باشد.

محاسبات از طريق سيستم ضخامت بدنه (equivalent wall thickness) که بيشتر در رابطه با لوله هاي تک جداره مورد استفاده قرار مي گيرد به اندازه کافي جهت توجيه رفتار پروفيل مناسب نيست لذا براي اين امر ما نياز مبرم به موارد ذيل داريم :

1- مدارک و اطلاعات مربوط به مقاومت و پايداري پروفيل

2- محاسبات استاتيکي مربوط به لوله پروفيلي

نتايج حاصله از محاسبات بالا حداقل ضريب ايمني براي نقاط بحراني لوله که در حدود 2 يا 2.5 ، بسته به نظر مهندسان مشاور مي باشد و همچنين نشان دهنده اين مسائل است که آيا ميزان تغيير شکل کمتر از 6% مي باشد يا نه.

پس اگر اين مقادير بدست آمده در محدوده مورد نظر باشند آن وقت محصول انتخابي براي جاگيري در زمين مناسب است و در غير اين صورت مي بايست محصول انتخابي را تغيير دهيم.حال با اين تفاسير هيچ گونه ارتباطي بين کلاسهاي مقاومت حلقوي وجود ندارد پس هيچ وقت در مورد کلاسهاي مقاومت, زمانيکه درباره پايداري و مقاومت لوله در شرايط نصب صحبت ميکنيم نبايد بحث کرد.

برچسب ها :خط توليد لوله پلي اتيلن PE ، خط توليد لوله کاروگيت ، خط توليد محصولات پلي اتيلن ، خط توليد لوله تک جداره ، خط توليد لوله هاي فاضلابي ، خط  توليدي لوله تک جد اره و کاروگيت ، لوله هاي پلي اتيلن سايز بزرگ ، خط توليد  لوله پلي اتيلن PE،خط توليد لوله هاي پلي اتيلن سايز بزرگ| خط توليد لوله  پلي اتيلن HDPE

خط تولید  ، خدمات فنی و مهندسی ،کارخانه تولید ،خط تولید لوله پنج لایه pex،خط تولید لوله پکس ،محصولات پلیمری ،صنعت پلیمر ، محصولات لاستیک و پلاستیک ، ماشین آلات تولید ،راه اندازی کارخانه ، نصب و راه اندازی خط تولید ، مشاوره صنعتی ، مشاوره تولیدی ،سرمایه گذاری صنعتی و تولیدی ، طرح توجیهی ، پروژه صنعتی ، سازنده خط تولید ،سازنده ماشین آلات ،اکسترود تولید ،سازنده اکسترودر تولید ،اکستروژن ،سازنده_دستگاه تولید لوله پنج لایه ،پلیمر ،تکنولوژی تولید ،فرآیند تولید ،تجهیزات صنعتی،

خط توليد پروفيل در و پنجره upvc، خط توليد داکت برق، خط توليد پنل ديوارپوش ، پانل ديواري و سقف کاذب pvc، خط توليد لوله پليکا PVC، خط توليد لوله تک لايه PEX ،خط توليد لوله پنج لايه کامپوزيت آلومينيوم و پکس  PEX AL PEX، خط توليد لوله يک لايه وچند لايه پلي اتيلن و پلي پروپيلن و پکس PP,PE,PEX، دستگاه لمينيت پانل، دستگاه هات استمپ پانل PVc خط UV ، هاي لايت يا براق پانل

,p production line FIVE LAYER PIPE ,PEX FIVE LAYER PIPE ,PIPING_PEX ,TUBE PEX ,PEX piping, ,PEX_AL_PEX ,PEX PIPE ,PEX_TUBE,production line ,PRODUCTION LINE POLYMER ,Trading Company, ,Production plan ,Industrial design ,Production Project ,Industrial project ,Technical Services ,Engineering services ,production technology ,Production Process ,Industrial equipment ,Machinery, ,Machine ,Setup Factory ,Installation production line Industry,Extrude,extrusion ,Industrial, ,Manufacturer production line, Manufacturer machines and machinery, #pex_pipe_production_line,

,Pex pipe machinery, Pex pipe machine, FIVE LAYER PIPE , ، PIPE PEX-AL-PEX ، pex five layer pipe production line, pex piping production machine  pex pipe، pex tube machinery، PEX tubing، PIPE MANUFACTURE pex-al-pex-pipe-five-layer-production-line-machinery-machine- piping-tubing-tube-ManufacturerEX-AL-PEX PIPE production machine|pex five layer pipe production line| piping machinery| tube tube|PEX tubing| tubing MANUFACTURE FIVE LAYER PIPE , , PERT ، PIPE PEX-AL-PEX ،pex pipe , pex five layer pipe production line, pex pipe production line  pex، pex piping ، pex pipe mashinery، PEX PIPE MACHINE،PEX AL PEX PIPE

خط توليد لوله پنج لايه و تک لایه آلومینیوم و پکس pex ، ماشین آلات توليد لوله پنج لایه و تک لایه پکس PEX ، دستگاه تولید لوله هاي پنج لايه ، کارخانه تولید لوله پنج لایه PEX ، خط تولید لوله تک لایه PEX , PERT خط-تولید-دستگاه-لوله-پنج-لایه-پکس-آلومینیومخط توليد لوله پنج لايه و تک لایه کامپوزیت آلومینیوم و پکس pex ، ماشین آلات توليد لوله پنج لایه و تک لایه پکس PEX ، دستگاه تولید لوله هاي پنج لايه ، کارخانه تولید لوله پلي اتيلن PEX ،